Social 1 Martie 2012 13:27
In urmatoarele 24 de ore, majoritatea debitelor de pe raurile din tara vor fi in crestere, cu exceptia Dunarii si a cursurilor din est.

Potrivit sursei citate, debitele raurilor vor fi, in general, in crestere din cauza propagarii pe cursurile inferioare ale Muresului si Prutului, stationare pe raurile din jumatatea de est a tarii si in scadere pe celelalte rauri, relateaza hotnews.ro.

Formatiunile de gheata nu for suporta modificari important, decat in nordul si centrul tarii unde vor cunoaste o extindere usoara. Se mentin podurile de gheata pe sectorul Calarasi-Isaccea.

Citeste si: Prizonierii ghetii: 86 de marinari, blocati pe navele lor

Izolat, pe unele rauri mici, ca urmare a dislocarii si ingramadirii formatiunilor de gheata, se pot produce blocaje de gheturi care vor duce la cresteri artificiale insemnate de niveluri, mai ales in sudul, sud-vestul si sud-estul tarii.

Citeste si:
Avertizare hidrologica: Inundatiile ameninta 12 judete

In ceea ce priveste situatia Dunarii, debitele fluviului la intrarea in tara (sectiunea Bazias) vor fi stationare, de 3.150 mc/s, sub media multianuala a lunii februarie (5.300 mc/s). Pe sectoarele Gruia-Oltenita si Galati-Tulcea debitele vor fi in crestere, dar si in scadere pe sectorul Calarasi-Braila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.