Una dintre principalele prevederi ale proiectului este ca victima poate obtine un ordin de restrictie sau protectie contra agresorului.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 166 voturi "pentru", trei voturi "impotriva" si doua abtineri, proiectul privind combaterea violentei in familie, iar institutia este for decizional in aceasta privinta, relateaza MEDIAFAX.

Deputatul PDL Raluca Turcan, unul dintre initiatorii proiectului, a declarat, dupa vot, ca "in Romania anului 2012, violenta domestica este pedepsita".

Prevederi ale proiectului:
- violenta in familie se poate manifesta prin violenta verbala, psihologica, fizica, sexuala, sociala sau spirituala;
- victima are dreptul sa se adreseze instantei sa solicite ordin de protectie cu caracter provizoriu sau ordin de restrictie cu o durata de maxim doi ani;
- instanta poate sa interzica agresorului sa ramana sau sa se reintoarca in locuinta comuna, sa-l oblige pe agresor sa suporte unele costuri, cum ar fi cheltuieli medicale, de judecata, cele generate de adapostirea victimei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.