O persoana a fost ranita, iar 16 apartamente au fost avariate, sambata dimineata, in urma unei explozii care a avut loc intr-un bloc cu patru etaje din cartierul iesean Dancu, locatarii sustinand ca deflagratia s-ar fi produs din cauza unei centrale de apartament defecte.

Explozia s-a petrecut sambata, in jurul orei 5.00, intr-un apartament al unui bloc cu patru etaje din cartierul iesean Dancu.

In urma deflagratiei, extrem de puternica, o persoana a fost ranita, suferind arsuri de gradele II si III, aceasta fiind transportata la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

De asemenea, au fost avariate 16 apartamente din blocul respectiv, precum si mai multe masini parcate in zona, conform MEDIAFAX.

"In prezent se fac cercetari la fata locului, nu putem preciza cauzele exploziei", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Spiridon.

Locatarii blocului sustin ca au simtit vineri seara un miros puternic de gaz in imobil si ca la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie din cadrul E.ON.

"Explozia s-a petrecut intr-un apartament. Toata lumea spune ca este din cauza unei centrale termice din apartamentul unui vecin. Am chemat aseara (vineri seara – n.r.) o echipa de la E.ON sa faca verificari, pentru ca era miros de gaz puternic. Au facut verificari si apoi au plecat", a declarat un locatar din blocul respectiv, al carui apartament a fost afectat.

In urma exploziei, locatarii au fost evacuati, iar zona a fost imprejumuita.
Totodata, zeci de locatari din blocurile invecinate au iesit din case, speriti de bubuitura puternica.

Reprezentanti ai ISU, E.ON Gaz, Ambulantei si SMURD se afla la fata locului, iar alimentarea cu gaz metan si curent electric a fost oprita in zona.

Autoritatile au anuntat demararea unei anchete in acest caz, pentru a stabili cauza deflagratiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.