Specialistii Arhitecture, Engineering, Construction, Operation and Management (AECOM) sustin ca Bucurestiul are nevoie de parteneriate public-private pentru a se dezvolta.

Specialistii AECOM, una dintre cele mai mari companii de proiectare si consultanta in domeniul dezvoltarii urbane, au fost invitati la Bucuresti de catre Sorin Oprescu, in urma vizitei pe care acesta a facut anul trecut la New York, relateaza MEDIAFAX.

Acestia considera ca parteneriatele public-private au nevoie de o legislatie clara, iar factorul politic si cel administrativ trebuie sa colaboreze. Dezvoltarea metroului bucurestean, parcarile si investitiile referitoare la completarea inelului median se numara printre proiectele care ar putea fi realizate cu succes prin investitii de tip parteneriat public privat.

Primarul general a precizat ca ii vrea ca parteneri pe AECOM in proiectele viitoare de dezvoltare care vor fi intreprinse pentru Bucuresti.

"Atunci cand am vizitat sediul dumneavoastra din New York am stiut ca aceasta colaborare, pe care o astept pentru dezvoltarea Bucurestiului, era ca si inceputa. Am fost surprins sa primesc idei bune pentru Bucuresti. Sper ca la intalnirile viitoare sa putem vorbi deja de proiecte active", a spus primarul Capitalei.

Intalnirea vine pe fondul discutiilor de amploare care au avut loc saptamana aceasta privind viitorul Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.