Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat in aprilie 2011 pe Dinel Staicu, la sapte ani de inchisoare, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor.

Conform ultimelor date, sentinta a fost anulata iar Dinel Staicu nu va mai face cei sapte ani de inchisoare. Curtea de Apel Bucuresti a admis, definitiv si irevocabil, contestatia de anulare depusa de Dinel Nutu, fost Staicu, si a dispus casarea hotararilor prin care acesta a fost condamnat pentru fraudarea Bancii Internationale a Religiilor.

Motivatia Curtii de Apel este ca acest caz a mai fost judecat, in paralel, de catre o alta instanta si ca exista autoritatea de lucru judecat - pentru o fapta, o persoana nu poate fi trasa la raspundere de mai multe ori, relateaza evz.ro.

Initial pedeapsa in dosarul BIR aplicata lui Staicu era de 12 ani, dar in aprilie Curtea de Apel Bucuresti a redus pedeapsa la sapte ani, pentru ca astazi sa fie anulata complet. Conform datelor din dosarul BIR, in perioada iulie 1999 februarie 2000, mai multi angajati ai bancii au aprobat cesiuni de creanta in valoare de aproape 107 miliarde de lei si credite in valoare de aproximativ 81 miliarde de lei catre 11 societati comerciale controlate de Dinel Staicu.

Dinel Staicu ramane in Penitenciarul Rahova, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare in dosarul prejudicierii companiei Transgaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.