Doar 55% din populatia Romaniei are acces la servicii publice de alimentare cu apa si doar 43% la servicii de canalizare.

Acestea sunt statisticile triste prezentate in cel mai nou raport al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), institutie aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit raportului, numarul de locuitori beneficiari ai serviciului public de alimentare cu apa a fost de 11.790.494 persoane in 2009, ceea ce reprezinta 55,2% din totalul populatiei. Se constata astfel ca zone importante ale Romaniei nu dispun de surse suficiente de alimentare cu apa in tot cursul anului din diverse cauze: repartizarea neuniforma a resurselor de apa pe teritoriul tarii, gradul insuficient de regularizare a debitelor pe cursurile de apa, poluarea semnificativa a unor rauri interioare.

Situatia este cu atat mai dramatica in perioadele de seceta sau in iernile cu temperaturi scazute, cand zile intregi alimentarea cu apa este intrerupta sau debitele se reduc drastic.

In domeniul canalizarii si epurarii apelor uzate, raportul ANRSC, citat de evz.ro, arata ca in anul 2010 au beneficiat de serviciul de canalizare 9.354.902 locuitori, reprezentand 43,7% din populatia Romaniei.

Citeste si:
122 de ani pana cand Romania va fi racordata la canalizare

Romania are cele mai proaste conditii de locuit din UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.