Cei 300 de angajati ai Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare au ajuns la capatul rabdarii. Cu toate ca sunt obositi si indura cu greu frigul de afara, oamenii nu inceteaza protestul si spun ca vor continua pana cand ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, va fi dispus sa vina sa negocieze cu ei.
De patru zile, salariatii de la Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare protesteaza fata de deciziile luate de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, cu privire la soarta lor. Daca pana marti acesta a sustinut ca va inchide spitalului si va lasa 300 de oameni fara loc de munca, acum ministrul si-a schimbat declaratiile si spune ca va muta numai bolnavii cu incadrare juridica. Vestea nu a schimbat cu nimic actiunile protestatarilor care nu vor sa inceteze greva si nu vor sa-i lase pe pacientii din Sectia Penala sa paraseasca aceasta unitate. Ei vor ca lucrurile sa ramana asa cum au fost pana acum si chiar daca trei dintre ei au fost sanctionati de jandarmii care asigura paza in zona, pe motiv ca au blocat drumul judetean, obligand autoturismele sa ocoleasca cativa kilometri, protestatarii ameninta ca nu vor renunta. Ieri dupa-amiaza salariatii de la Poiana Mare urmau sa primeasca un raspuns de la cabinetul Ministerului Sanatatii, daca ministrul este dispus sa negocieze cu ei. In cazul in care raspunsul va fi defavorabil, alaturi de protestatarii de la Poiana Mare vor veni si colegii de breasla din judetul Olt si ii vor sprijini in demersul lor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.