Persoanele care au o casnicie fericita au mai multe sanse sa lupte eficient impotriva racelii, sustine o echipa de cercetatori de la Universitatea din Birmingham, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Cercetatorii au avertizat ca raceala poate face mai multe probleme persoanelor care s-au despartit sau au divortat recent de partenerii lor. Echipa de cercetatori a realizat un studiu potrivit caruia evenimentele stresante din viata de zi cu zi afecteaza raspunsul imunitar al organismului in fata racelii. Cercetatorii au analizat de anticorpi din sange, stabilind ca un organism care genereaza o cantitate mai mare de anticorpi este mai pregatit sa lupte impotriva racelii. Potrivit studiului,organismul unei persoane care are o casnicie fericita genereaza o cantitate mai mare de anticorpi decat cel apartinand uneia a carei casnicie nu functioneaza foarte bine.

Pe de alta parte, subiectii care au suferit deceptii sentimentale aveau un nivel mai mic de anticorpi in sange decat persoanele care nu au trecut prin astfel de situatii. Echipa de cercetatori a realizat acest studiul cu ajutorul a 180 de subiecti cu varste de peste 65 de ani si de la care a prelevat probe de sange. "Stim ca persoanele cu varste de peste 65 de ani se imbolnavesc mai rapid de gripa.

Studiul arata ca, in cadrul acestei categorii de varsta, cei care sunt singuri sunt predispusi la raceala, spre deosebire de persoanele de aceeasi varsta care au o casnicie fericita", a declarat Anna Phillips, coordonatorul studiului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.