Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca la nivelul Primariei Generale vor exista utilaje si instalatii care ar putea fi folosite in cazul in care in urma topirii prea rapide a zapezii vor exista zone inundate in Bucuresti.

"Incercam un portofoliu de utilaje, pe langa cele 193 pe care le are ApaNova cu tot cu motopompele de mare capacitate”, a spus Oprescu.

Ca masuri pregatitoare, primarul general a precizat ca se continua indepartarea gramezilor de zapada din zonele de risc, s-a inceput astuparea gropilor din carosabil cu mixtura asfaltica la rece si, totodata, se actioneaza cu „operatori manuali si voluntari” pentru desfacerea gurilor de canal.

Alte masuri:
- se vor aduce mai multi oameni care sa pregateasca gurile de canal pentru topirea zapezii;
- se va actiona pentru deszapezire in zonele unde nu exista canalizare, incepand cu cartierul Progresul si terminand cu Bulevardul Aparatorii Patriei;
- viceprimarul se va intalni cu reprezentanti ai firmelor care detin motopompe.

„Vom actiona astfel incat sa nu ne confruntam cu inundarea marilor intersectii daca dezghetul se va produce brusc. Si, in acelasi timp, sa nu lasam sa intre apa in case, in cartierele pe care acum, datorita rapoartelor noastre, dumneavoastra le cunoasteti foarte bine”, a mai spus Oprescu, citat de capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.