Instanta a decis pedeapsa lui Vintu tinand cont de handicapul locomotor si sanatatea precara ale acuzatului.

Sorin Ovidiu Vintu a primit pentru santajarea lui Sebastian Ghita o pedeapsa de sase luni de inchisoare tinand cont de handicapul locomotor si sanatatea precara a acestuia, dar instanta a dispus executarea pentru ca scopul pedepsei sa fie atins si sa constituie un avertisment suficient.

Instanta arata in motivarea deciziei ca fapta de care este acuzat Sorin Ovidiu Vintu este dovedita, grava, dar ca nu se poate stabili o pedeapsa mai mare in cazul acestuia din cauza starii sale precare de sanatate si a "handicapului locomotor major" al acestuia, relateaza MEDIAFAX.

Totodata, judecatorul noteaza ca desi pedeapsa aplicata, de sase luni de inchisoare, este una sub minimul special, ea trebuie sa fie executata de catre omul de afaceri pentru a-si atinge scopul.

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare, iar Ion Ilie Cezar la cinci luni, in dosarul in care au fost judecati pentru santajarea lui Sebastian Ghita, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 1 din 5 februarie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.