Conform statisticilor eliberate de Inspectoratul General de Situatii de Urgenta (IGSU), 173 de localitati sunt izolate din punct de vedere al comunicatiilor rutiere si feroviare.

Dintre acestea, 60 sunt in judetul Ialomita, 52 in Buzau, iar restul in alte judete, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), Alin Maghiar, citat de hotnews.ro.

De asemenea, 28 de sate, catune, cartiere si localitati, dintre care 12 in Buzau, sunt nealimentate partial sau total cu energie electrica.

In plus, in trei localitati buzoiene, Bisoca, Puiesti si Ramnicelu, la solicitarea autoritatilor locale a fost instituita, incepand de marti, starea de alerta. Potrivit prefectului judetului Buzau, Paul Beganu, cererea autoritatilor locale a venit inca de luni, a fost analizata, ulterior fiind eliberat ordinul de instituire a starii de alerta pana in 16 februarie.

Conform sursei citate de MEDIAFAX, in acest interval primarii vor putea dispune o serie de masuri precum mobilizarea oamenilor pentru deszapezire. Practic, fiecare dintre cele trei localitati va pune in practica in acest interval planul de masuri specific fiecarei localitati in parte, pentru astfel de situatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.