In ultima saptamana, s-a constatat o intensificare a circulatiei virusurilor gripale AH3N2, avertizeaza Ministerul Sanatatii.

In aceeasi perioada a crescut brusc numarul cazurilor de gripa AH3N2 cu preponderenta in judetul Iasi unde se constata o incidenta crescuta fata de nivelul national. Din fericire, nu exista, deocamdata, riscul unei epidemii.

Astfel, de la inceputul supravegherii virusurilor gripale, din saptamana 40 a anului trecut si pana in prezent, au fost confirmate, in total, un numar de 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripala fiind de intesitate medie, cu focar local in judetul Iasi si cu cazuri sporadice in alte 15 judete.

In ultima saptamana, se constata si o crestere a infectiilor respiratorii acute cu 16,8% fata de saptamana anterioara, fara a fi depasite valorile medii ale anilor trecuti.

In acest context, specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.