Familiile isi vor falimenta bugetele pentru a plati facturile la caldura pe luna ianuarie, care vor ajunge pana la 700 de lei pentru un apartament de patru camere, fara centrala si fara izolatie termica.

Pentru un apartament de doua camere din Bucresti, locuit de doua persoane, tot fara centrala proprie si fara izolatie termica, factura va veni in jur de 410-420 de lei, a declarat Gheorghe D., fost presedinte de bloc, pentru evz.ro.

Suma de 420 de lei se imparte in felul urmator: 250 lei vor fi dati pentru apa calda si caldura, 35 lei apa rece, gazele 50 de lei, iar restul vor fi cheltuieli administrative, salariile personalului administrativ si alte cheltuieli cu reparatiile. Existenta unei centrale proprii, a izolatiei termice, sunt vitale pentru scaderea costurilor.

In unele cazuri insa, reabilitarea termica a blocurilor nu rezolva nimic in privinta frigului. Zeci de familii care locuiesc intr-un bloc de pe Bdul. Ghica Tei din Capitala ingheata de frig in casa, chiar daca blocul a fost inclus in programul de reabilitare termica si ar fi trebuit sa sporeasca confortul termic al locatarilor. Firma contractata a montat termopane mai mici decat tamplaria veche, iar spuma pusa de umplutura este plina de gauri prin care intra gerul, relateaza realitatea.net.

In Iasi, factura la caldura va porni de la 200 de lei pentru o garsoniera. Locuitorii apartamentelor cu doua camere vor fi nevoiti sa achite peste 250 de lei, la trei camere agentul termic va costa 300-350 de lei, iar la patru camere se va apropia de 450 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.