Vremea rece a dus la cresterea numarului cazurilor de viroze respiratorii cu 15%. S-au inmultit si cazurile de imbolnavire cu virusuri gripale.

In ultima saptamana a lunii ianuarie, 77.354 persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute, numarul acestora fiind in crestere cu aproximativ 15% mai mare fata de cel inregistrat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii.

15.452 dintre cazuri au fost inregistrate cu pneumonii, iar 61.841 cu viroze respiratorii. Numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta (61 fata de 52).

Pana in prezent, au fost confirmate 24 cazuri de imbolnavire cu virusul gripal tip A, subtip H3. In saptamana 23-29 ianuarie au fost confirmate inca 9 cazuri de gripa AH3N2.

Pentru evitarea imbolnavirilor, Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada, cu temperaturi foarte scazute, sa asculte sfatul medicilor pentru evitarea imbolnavirilor, sa nu neglijeze regulile de igiena personala si sa respecte un regim de viata sanatos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.