Meteorologii vor emite pentru perioada urmatoare cod galben pentru "fenomene meteo periculoase" in mai multe judete, avertizare care va fi mentinuta cel putin pana vineri la pranz, subiectul fiind discutat in sedinta de miercuri a Guvernului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a prezentat Guvernului o informare privind situatia meteo si perspectivele pentru zilele urmatoare, concluzia fiind ca este necesar sa fie emis cod galben de "fenomene meteo periculoase" cel putin pana vineri la pranz, au aratat sursele citate.

Intr-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arata ca ministrul Borbely a anuntat ca, potrivit informatiilor ANM, va fi mentinut si joi Codul portocaliu pentru ger, tot joi urmand sa fie emis Cod galben pentru fenomene meteorologice periculoase (vant, ninsoare viscolita).

"Avertizarea va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz. In cazul in care joi se vor inregistra precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, va fi emisa atentionare de polei", transmite Guvernul, potrivit MEDIAFAX.

In acest context, Executivul a anunta ca a decis suplimentarea cu un milion de lei, din Fondul de rezerva, al bugetului Ministerului de Interne, pentru asigurarea combustibilului aferent interventiilor in perioada urmatoare si necesar pentru structurile din subordine, precum Jandarmerie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politie, Politia de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.