Retelele de caldura si distributie a gazelor naturale sunt suprasolicitate din cauza vremii extrem de reci. Orasul Ramnicu Valcea a ramas fara caldura din cauza unei defectiuni, iar consumul de gaze in tara a atins un consum record.

Alimentarea cu energie termica a municipiului Ramnicu Valcea a avut de suferit din cauza unei avarii aparute la sistemul principal de alimentare cu caldura a orasului. Astfel, 80.000 de oameni au ramas fara incalzire in locuinte, potrivit reprezentantilor CET Govora.

"A fost o avarie azi-noapte la conducta principala, din cauza inghetului, care s-a accentuat azi-dimineata, langa combinatul chimic. Echipele de interventie sunt acolo, pana la ora 17.00 defectiunea va fi remediata", a afirmat Ion Coclet, directorul CET Govora, citat de evz.ro.

Acelasi director a subliniat ca astfel de defectiuni sunt obisnuite pentru echipamente foarte vechi si pentru conditiile meteorologice din zona.

De asemenea, presiunea gazelor in retea a scazut, dar e normal in aceasta perioada cand consumul a crescut foarte mult, a declarat Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei. Consumul a ajuns la 70-71 de milioane de metri cubi pe zi, fata de 57,5 milioane de metri cubi cat a fost pe 16 ianuarie, potrivit hotnews.ro.

Secretarul de stat a precizat ca situatia este "sub control" si ca "pentru urmatoarele zile avem asigurate cantitatile de gaze necesare" si nu "este cazul sa declaram situatie de urgenta". Stafie a precizat ca in ultima vreme s-a ajuns la un consum istoric de gaze, fiind inregistrata o crestere de circa 20%.

"Orice am face, nu putem extrage mai mult din depozite, iar tot consumul suplimentar de gaze din aceste zile a fost asigurat din importuri", a afirmat Stafie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.