Peste 1.200 de persoane au manifestat pasnic sambata in piata din Rosia Montana, cerand guvernului urgentarea autorizarii proiectului minier, pentru crearea de locuri de munca, precizeaza organizatorul manifestatiei, Sindicatul Viitorul Mineritului.

Pe pancartele demonstrantilor se putea citi mesaje precum: “Jos Somajul!”, “Stam pe aur si murim de foame”, “Rosia Montana se salveaza la Rosia Montana”, Vrem loc de munca, nu loc de veci”.

Oamenii din Rosia Montana si din imprejurimi sunt mineri din tata-n fiu si stiu ca mineritul este activitatea de baza in zona. Atata vreme cat sub picioarele noastre este aur si argint, noi vrem sa facem minerit. Vrem sa ne putem trimite copiii la scoala si sa imbatranim decent, in zona in care ne-am nascut,” spune Cristian Albu, presedintele sindicatului Viitorul Mineritului.

“Multe sate din Romania se afla intr-o situatie grea, oamenii o duc greu si au nevoie de locuri de munca, dar spre deosebire de multe alte localitati, din fericire Rosia Montana are sansa unei investitii. Oamenii s-au saturat de atata asteptare si s-au saturat ca altii sa vorbeasca in numele lor, la Bucuresti. Noi suntem Rosia Montana si dorim sa avem un cuvant de spus pentru viitorul nostru”, a mai spus liderul sindical.

Cristian Albu si-a exprimat dezamagirea ca o formatiune sindicala mare precum Cartel Alfa, in componenta careia se regasesc sindicate miniere, se impotriveste unui proiect industrial care creeaza locuri de munca.

“Cerem solidaritate sindicala, le cerem fratilor nostri din alte sindicate sa nu se opuna crearii de locuri de munca. Locurile de munca si investitiile sunt singura solutie pentru ca Romania sa depaseasca aceste vremuri grele”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.