Comandamentul de Iarna pentru orasul Bucuresti s-a intalnit marti seara pentru a discuta planul de actiune in Bucuresti, in conditiile unei avertizari meteo de ninsori si viscol.

La sedinta tinuta de primarul Sorin Oprescu aseara, edilul a cerut operatorilor de deszapezire sa continue aplicarea tratamentelor cu substante antiderapante pe toate artere principale, in zona pantelor, a rampelor si a podurilor, precum si pe arterele unde se afla obiective sociale, spitale, institutii publice, relateaza realitatea.net.

"Rog operatorii de salubrizare sa intervina imediat ce conditiile meteo o vor impune, in asa fel incat maine dimineata, pe toate arterele principale din Capitala sa se circule la negru. Fac apel inca din aceasta seara, ca toti cei responsabili cu programul de deszapezire, sa actioneze preventiv si cu suficiente substante antiderapante, intrucat vreau sa luam macar aceasta grija de pe capul bucurestenilor", a precizat Primarul General.

Cele 600 de utilaje incluse in Planul de Deszapezire sunt pregatite sa intervina in functie de evolutia fenomenelor meteorologice. Prioritare sunt trotuarele, zonele de pietoni si gurile de metrou, a remarcat Oprescu.

Incepand cu ora 22.00 a zilei trecute, operatorii de deszapezire au realizat prima interventie, cu material antiderapant, cu 136 de utilaje. Pe parcursul noptii au fost trimise 250 de utilaje pe teren pentru operatiunea de pluguire.

Aceasta va continua si pe parcursul zilei, astfel incat sa nu se formeze acumulari mari de zapada care sa inghete, echipajele operatorilor de deszapezire fiind insotite de politie.

In cadrul sedintei, edilul a cerut RATB sa pregateasca echipele de interventie care sa curete liniile mijloacelor de transport in comun precum si statiile RATB, dar si ALPAB sa curete copacii care prezinta pericol pentru trecatori, potrivit MEDIAFAX.

Trafic in conditii de iarna

In Bucuresti se circula in conditii de iarna, dar se circula. In ultimele 24 de ore s-au produs 15 accidente rutiere, in urma carora 5 persoane au fost ranite grav, iar alte 14 au fost ranite usor.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.