Aproape 2.450 de scoli din mediul rural si orasele mici vor fi conectate la Internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei.

Prin intermediul acestui proiect, care va fi implementat in 12 luni de la data semnarii contractului de finantare, 650.000 de elevi si aproximativ 48.000 de profesori vor avea acces la Internet, relateaza MEDIAFAX.

"Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a semnat, luni, alaturi de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, contractul de finantare din fonduri structurale (...) pentru proiectul Internet in scoala ta - Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din zona rurala si mic urbana", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Obiectivul principal al proiectului este asigurarea accesului la Internet "in zonele de esec ale pietei" (zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii). De asemenea, proiectul urmareste reducerea decalajului educational dintre mediile urban - rural in domeniul utilizarii IT&C si al accesului conexiunilor Internet.

"Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport Call-center si instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si de persoane cu atributii de administrare regionala a retelei", se mai spune in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.