Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de ninsori si viscol pentru zonele montane. In Capitala s-au pregatit utilajele de deszapezit.

Avertizarea este valabila pentru intervalul 21 ianuarie, ora 10.30 - 22 ianuarie, ora 18. Pe parcursul zilei de astazi va ninge in Carpatii Meridionali si Orientali, iar la noapte si maine mai ales in Carpatii Occidentali. In aceasta zona vantul va avea intensificari cu viteze de pana la 80...90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Tot referitor la zonele montane, se precizeaza ca riscul mare de avalansa se mentine in Bucegi si Fagaras.

Precipitatii mixte se vor semnala in aceasta dupa-amiaza in Muntenia, Moldova si Dobrogea, iar in a doua parte a noptii care urmeaza si pe parcursul zilei de duminica in vestul si nord-vestul teritoriului. In aceste regiuni intensificarile vantului vor fi trecatoare, iar temperaturile nocturne exclusiv negative vor favoriza producerea de polei sau ghetus.

In Bucuresti ninge deja de cateva ore, iar Primaria s-a pregatit de iarna cu 41 de utilaje de deszapazire, amplasate in principalele intersectii. A fost deja raspandit material antiderapant, precizeaza realitatea.net.

In Capitala, temperatura momentan este de 3-4 grade, fiind prea cald pentru ca stratul de zapada sa creasca. Bucurestenii sunt avertizati de posibilitatea formarii poleiului in timpul noptii.

Citeste si Iarna pune stapanire pe drumurile de munte


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.