Noul secretar de stat in Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, este nerabdator sa termine proiectul noii Legi a Sanatatii.

Vasile Cepoi a salutat revenirea lui Raed Arafat in structura ministerului si anuntat ca un nou proiect al legii Sanatatii va fi gata in cel mult sase luni, relateaza evz.ro. Cepoi mai anunta ca reforma va include o combinatie de 30% capital privat si 70% public pentru finantarea serviciilor medicale. Medicina primara de exemplu ramane prioritara pentru finantarea din banii Statului.

"O evaluare care inca nu este detaliata ar duce la 30% privat, 70% public. Ar fi echitabil.Exista sisteme in care ponderea sectorului privat este de 60-70% si invers, unde ponderea este foarte mica", a explicat Vasile Cepoi la TVR Info.

Ioan Lascar, presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti nu este la fel de optimist. Dupa parerea sa, 2020 este un termen limita mai realist pentru reformarea sistemului sanitar.

"Eu si colegii mei (...) cu totii am considerat ca elaborarea unei strategii presupune in prima instanta stabilirea unor tinte si a unui orizont de timp. Un astfel de orizont de timp, mai aproape de anul 2020, dupa parerea mea si nu numai a mea, nu cred ca este posibila", a spus Lascar.

El a adaugat insa ca sistemul de sanatate din Romania este intr-o stare grava, iar necesitatea unei reformari este "supra-acuta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.