Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) isi consulta membrii de sindicat in aceasta saptamana pentru declansarea grevei generale din 23 ianuarie.

Sindicalistii sunt nemultumiti ca in 2012 nu se acorda nicio majorare salariala pentru salariatii din educatie, care nu isi pot recupera reducerea cu 25%, relateaza MEDIAFAX.

"Am trimis adresa in teritoriu liderilor nostri si pana vineri vom avea rezultatele finale ale acestei consultari. Cel mai probabil vom declansa greva generala din 23 ianuarie, oamenii s-au saturat, au un nivel de viata din ce in ce mai scazut", a spus Liviu Pop, secretar general al FSLI.

Un alt motiv care impinge sindicatele din invatamant la greva este esalonarea platii sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, pana in anul 2016.

Sindicalistii mai cer alocarea pentru finantarea invatamantului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a 2,3 la suta din PIB. FSLI nu mai vrea repetarea practicii de asumare a raspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esentiale, ca de exemplu Legea educatiei nationale, Legea de modificare si completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.