Jandarmeria Romana a organizat o conferinta speciala de presa unde sa vorbeasca despre cat de grave au fost proteste anti-guvernamentale de pe 15 ianuarie.

8.700 de persoane au manifestat in 41 de orase, Bucuresti insa a fost singurul oras unde protestele au degenerat in violenta. Grupuri de manifestanti violenti s-au infiltrat printre protestatarii pasnici si in total, 247 de persoane au fost conduse la sectiile de politie din Bucuresti.

Jandarmii nu au folosit arme cu gloante de cauciuc in seara de 15 ianuarie pentru a controla multimea, potrivit Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane.

"Rolul jandarmilor a fost inteles in toate judetele. Jandarmii au intervenit numai cand persoane si jandarmi au fost agresati si raniti", a spus Hulea citat de MEDIAFAX, adaugand ca pompierii au fost atacati cu pietere, masinile lor fiind avariate.

De asemenea, pagubele in randul Jandarmeriei se ridica la 150.000 de lei noi, potrivit hotnews.ro. Zece jandarmi au avut nevoie de ingrijiri medicale si doi dintre ei se afla momentan in spital.

Aurel Moise, seful Jandarmeriei, a recunoscut ca "au fost si anumite cazuri izolate, in care jandarmii au facut excel de zel si trebuie sa-i intelegem ca au stat o perioada in strada, insa asta nu e o scuza".

Citieste si Asistam la inceputul unei noi revolutii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.