La sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Administratiei si Internelor si-a inaugurat, in Brasov, propriul hotel, denumit "Excelsior".

La noua structura de primire turistica urmeaza sa fie cazati, la preturi mult mai mici decat pretul pietei, politistii aflati in misiune sau cei care isi petrec concediul la munte.

Noua structura dispune de 162 locuri de cazare si a costat 30 miliarde de lei vechi, adica aproximativ un milion de dolari. Suma a fost alocata esalonat, incepand cu anul 1999, cand MAI a cumparat un fost camin de nefamilisti pentru a-l transforma in propriul camin-garnizoana. Conform planurilor initiale, aici urmau sa fie cazati, in aproximativ 80 de garsoniere, cate doi politisti necasatoriti care sa plateasca o chirie modica. Blocul trebuia sa aiba si bucatarii comune la fiecare etaj, pentru ca politistii sa isi poata gati.Astfel, Inspectoratul Judetean de Politie Brasov spera sa rezolve, cu ajutorul acestor locuinte de serviciu, situatia celor aproximativ 200 de politisti care nu au casa.

Intre timp, destinatia cladirii a fost schimbata in hotel, iar cei 200 de politisti au ramas fara locuinte de serviciu. Cand actualul sef al IPJ Brasov, chestorul Constantin Arisanu, a preluat conducerea, destinatia cladirii era deja schimbata.Cel care a achizitionat blocul de nefamilisti pentru MAI este fostul sef al IPJ Brasov, chestorul Mircea Bucur.

Hotelul Excelsior este dotat cu spatiu necesar pentru organizarea de conferinte sau mese rotunde, nu doar pentru angajatii Ministerului Administratiei si Internelor. In plus, noua unitate hoteliera dispune si de un centru medical de diagnostic si tratament.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.