Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, luni, un bilant al distrugerilor din timpul protestelor de duminica.

Primarul Capitalei a convocat comandament de urgenta, luni, de la 9.00, pentru a evalua pagubele in urma protestelor si a dispune masurile care se impun, relateaza stirileprotv.ro.

Duminica cu precadere s-au deteriorat semafoare, s-au vandalizat sedii de banci si bancomate si au fost rupte gardurile de delimitare a strazilor pe o distanta de 400 de metri, intre Bulevardele Universitate pe I.C. Bratianu.

Totodata, Oprescu a informat ca opt statii ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) au fost distruse: doua de la magazinul Unirii, doua de la Hanul lui Manuc si patru din statia Sf. Gheorghe.

A fost distrus si pavajul scarilor Teatrului National Bucuresti, locul cel mai violent al manifestarilor de sambata si duminica, dar si cel din zona Facultatii de Arhitenctura Ioan Mincu si din Centrul Istoric. Cincisprezece stalpi de iluminat au fost distrusi si sase semafoare.

Pagubele in cifre
:
- 7 semne de circulatie distruse;
- 8 strazi cu pavaj si borduri lipsa: bd. Ion Ghica la intersectia cu Ion Nestor, bd. Ion Ghica la BCR, str. Baniei si intersectia cu bd. Bratianu, str. Cavafii Vechi nr. 115 (pavaj lipsa intre sinele de tramvai), bd. Nicolae Balcescu, str. Halelor. De asemenea, pavajul scarilor din fata Teatrului national a fost dislocat. Pe str. Stavropoleus, la 2 guri de canal, lipseste pavajul;
- 15 stalpi de iluminat deteriorati;
- 6 semafoare deteriorate;
- 22 cosuri de gunoaie deteriorate;
- geamuri sparte, sedii banci: filiala Bancpost Bratianu, filiala Millenium str. Halelor, filiala Reiffeisen bd. Corneliu Coposu;
- geamuri sparte la societati comerciale: Hanul lui Manuc, Kenvelo, Illoti, Pizzeria Domeni, ANGST, Bistro Manuc, Manuc Cafe, Floraria IC Bratianu, Agentia LOTO din Bratianu, Vodafone Corneliu Coposu, Unirea Shopping Mall;
- 8 panouri publicitre distruse;
- 5 chioscuri de ziare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.