Romania va avea parte de un weekend rece, cu ninsori in masivele montane si innorari in rest.

Va ninge in majoritatea masivelor montane, pe arii restranse in Maramures, Transilvania si Moldova si doar izolat in Crisana si Banat, anunta Administratia Nationala a Meteorologiei.

La munte

Meteorologii au emis o atentionare de ninsori abundente si viscol puternic in zonele montane. Sunt vizate zonele montane din Carpatii Orinetali, Occidentali si Meridionali. Deocamdata, in statiunile de pe valea Prahovei este inca soare, iar vantul abia adie.

Dar la altitudine previziunile meteorologillor se adeveresc - vantul bate cu putere, in rafale, viscolind zapada. Viteza de deplasare a aerului depasete pe alocuri 90 km/h, scrie stirileprotv.ro.

Restul tarii

In restul teritoriului, cerul va fi innorat, iar in regiunile sudice va fi variabil in cea mai mare parte a weekendului. Vantul va bate foarte tare in toata tara. Rafalele de vant in restul tarii pot sa ajunga pana la 55 - 66 de km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, usor mai ridicate in Lunca Dunarii, iar cele minime intre -9 si -1 grad, potrivit mediafax.ro.

Bucuresti

In Bucuresti, sambata si duminica temperaturile vor mai scadea inregistrandu-se maxime de 6, respectiv 4 grade Celsius, si minime de -5, respectiv -6 grade Celsius, potrivit meteorologului de serciviu de la Administratia Nationala de Meteorologie, care a precizat ca nu sunt sanse de precipitatii in Capitala, in urmatoarele zile, conform gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.