Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, vorbeste despre motivatia din spatele deciziei de a declara legea eutanasierii neconstitutionala.

"Eutanasierea este impotriva demnitatii umane. Dar nu asta este neaparat motivul constitutional, asta este un altfel de motiv, este un motiv pe care o sa-l inteleaga cine poate sa-l inteleaga", a declarat presedintele Curtii Constitutionale, citat de evz.ro.

Cat despre textul legii, presedintele Curtii Constitutionale a spus ca acesta a fost scris gresit.

"Este confuz si nu poate fi aplicat pentru ca face un amalgam intre mai multe alineate. De exemplu, spune ca, in situatia cainilor care nu sunt revendicati in 30 de zile de la data la care au fost luati la adapost, se poate lua una dintre urmatoarele masuri si insira acolo mai multe masuri, dintre care una este eutanasierea, dupa care spune sau doua dintre acestea combinate. Ei, imaginati-va un caine eutanasiat si pe urma aruncat in strada", a spus Zegrean.

Augustin Zegrean a mai declarat ca motivarea deciziei CCR de a desemna legea eutanasierii ca neconstitutionala a fost deja scrisa. Ea urmeaza sa fie citita in plenul curtii si apoi publicata in Monitorul Oficial. Cel mai probabil, motivarea deciziei se va afla saptamana viitoare.

Citeste si
Voinescu despre eutanasierea maidanezilor: Astept motivarea deciziei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.