Ministerul Sanatatii (MS) a cumparat de la "Cantacuzino" un milion de doze de vaccin, in valoare de 10 milioane lei, si a folosit jumatate.

Ministerul Sanatatii a cumparat de la Institutul Cantacuzino un milion de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2011-2012, pentru care a platit aproximativ 10 milioane de lei, din care a fost utilizata aproape jumatate din cantitate pentru imunizarea populatiei la risc, relateaza MEDIAFAX.

Specialistii de la Institutul Cantacuzino fac analiza seriilor de vaccin produse, astfel incat pana la sfarsitul saptamanii sa existe o situatie a tuturor produselor din sistem.

Numai in Capitala, Directia de Sanatate Publica a achizitionat peste 50.000 de doze, in prezent in depozit fiind 3.100 de fiole.

Vaccinarea antigripala a fost oprita luni, 10 ianuarie, pentru sapte-zece zile pentru ca 350.000 de doze pregatite pentru imunizarea din 2012 aveau concentratia uneia din cele trei componente scazuta, produsele utilizate pana acum neavand probleme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.