Procurorii Parchetului Capitalei au obtinut arestarea preventiva pentru 15 din cei 31 de politisti acuzati de coruptie.

In decursul zilei de luni, 31 de politisti de la sectiile 1 si 3 au facut obiectul unor cercetari ale parchetului. Au fost organizate perchezitii la sediile sectiilor si in locuintele suspectilor. In urma audierilor care au avut loc la Directia Generala Anticoruptie, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au emis ordonante de retinere pentru 29 de politisti de la sectiile 1 si 3 din Capitala.

15 au primit mandate de arestare preventiva de 29 de zile. Pe parcursul zilei de miercuri ei au fost audiati la Tribunalul Bucuresti, iar doi dintre politisti au fost acuzati si arestati pentru acte de tortura, relateaza Realitatea TV. Ceilalti 14 inca mai asteapta decizia instantei.

Politistii de la sectiile 1 si 3 sunt acuzati ca luau mita individual sau impreuna cu unul sau doi colegi, de la soferi contravenienti, dar si de la proxeneti si prostituate, iar in unele situatii, la sfarsitul turei imparteau banii obtinuti, sumele fiind cuprinse intre 50 si 600 de lei.

Pollitistii mai sunt acuzati de abuz in serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la prostitutie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate in mod ilegal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.