Ministerul Sanatatii (MS) a sesizat o problema la aproximativ 350.000 de fiole de vaccin antigripal.

Vaccinarea antigripala a fost oprita luni pentru sapte-zece zile pentru ca 350.000 de doze pregatite pentru imunizarea din 2012 aveau concentratia uneia din cele trei componente scazuta, produsele utilizate pana acum neavand probleme, a declarat pentru MEDIAFAX, director in MS, Amalia Canton.

"La controlul lunar, respectiv cel din 6 ianuarie 2012, specialistii Institutului Cantacuzino au constatat ca sapte serii din vaccinul antigripal, adica 350.000 de fiole, aveau o concentratie scazuta a tulpinei B. Potrivit normelor europene in vigoare, orice produs care nu respecta standardele trebuie retras de pe piata. Astfel ca, la controlul din ianuarie, au constatat aceste suspiciuni, s-a oprit livrarea produselor, care probabil vor fi distruse", a adaugat directorul general in Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut, luni, de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la "conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier".

In plus, reprezentantii MS au tinut sa sublinieze cei 500.000 de romani vaccinati gratuit pana acum, majoritatea copii si bolnavi cronici, nu sunt expusi nici unui risc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.