Ingrijitorul vinovat de scaparea tigrului ucis a fost concediat si va trebui sa plateasca valoarea de inventar a animalului, 50 de lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Mirela Gligore, ingrijitorul de la Gradina Zoologica care a uitat cusca tigrilor deschisa, facilitand scaparea unui animal, a fost concediat, relateaza MEDIAFAX.

"Contractul de munca al ingrijitorului care a uitat deshisa incuietoarea custii tigrului a fost reziliat in luna decembrie. Ingrijitorului i-a fost imputata suma de 50 de lei, reprezentand valoarea contabila a tigrului”, a declarat, joi, Mirela Gligore.

Potrivit acesteia, Primaria Sibiu a fost contactata de catre o persoana care a vrut sa doneze Gradinii Zoologice un tigru, fiind vorba de directorul Gradinii Zoologice din Suceva. Autoritatile sibiene au refuzat, pe motiv ca nu s-au finalizat lucrarile de imbunatatire a sigurantei custilor. Reprezentantii primariei si ai unor fundatii incearca sa gaseasca un loc pentru cel de-al doilea tigru aflat la Gradina Zoologica din Sibiu, Baghera fiul tigroaicei ucise in luna decembrie.

In 13 decembrie, o tigroaica de 14 ani a fugit de la Gradina Zoologica din Sibiu. Dupa aproximativ trei ore, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca. In urma incidentului a fost pornita o ancheta penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.