Pierderea lui Mihai Muncsu-Nagy este vazuta ca o "lovitura tragica" pentru cauza conservarii mediului in Noua Zeelanda.

"Mihai era o persoana dedicata conservarii mediului. Munca sa era foarte importanta si valoroasa pentru noi. Este foarte trist sa te gandesti ca aceasta oportunitate uimitoare ce vine o data in viata s-a terminat intr-o asemenea tragedie", a declarat Kate Wikinson, Ministrul Conservarii Mediului, citata de Fairfax NZ News.

Ministrul a oferit multumiri colegilor lui Mihai, care au fost implicati atat in cautarea, cat si in munca sa. Purtatorul de cuvant pentru conservarea mediului din cadrul Partidului Laburist, Ruth Dyson, a declarat ca accidentul este o "lovitura tragica", adaugand ca decizia de intrerupere a cautarilor a fost extrem de dificila.

Depatamentul de Conservare unde lucra Mihai s-a oferit sa o aduca pe sotia lui, Kinga, in Noua Zeelanda pentru a vedea cu proprii ochi contributia pe care sotul ei a adus-o protectiei mediului in insulele Kermadec.

Mihai Muncsu-Nagy a disparut pe 2 ianuarie, in timp ce efectua masuratori pe insula Raoul aflata la 1000 de kilometri de Noua Zeelanda. Operatiunile de salvare organizate de autoritatile locale nu au oferit niciun rezultat, cea mai probabila teorie fiind ca s-a inecat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.