Biserica Ortodoxa vrea sa infiinteze cat mai multe unitati medicale unde vor fi consultati gratuit pelerinii bolnavi care vin la slujbe.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, a precizat ca Biserica are o lunga traditie de acordare de ingrijiri medicale. Pe langa manastiri se infiintau pe vremuri „bolnite”. Acestea, care au fost la inceput locuri de ingrijire a calugarilor bolnavi, si-au extins cu timpul aria de ingrijire.

Si noua catedrala va avea in apropiere un centru de diagnostic si tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucuresti sa fie consultati gratuit, iar Biserica incearca sa infiinteze unitati medicale pentru cei care au nevoie de consultatii, a anuntat recent PF Daniel.

"In apropierea noii catedrale este prevazuta construirea unui centru de diagnostic si tratament, pentru ca pelerinii bolnavi care vin la Bucuresti sa fie consultati gratuit, sa se stabileasca diagnosticul lor, iar celor care au nevoie de ingrijiri imediate, sa li se ofere", a spus patriarhul Daniel in cuvantul de invatatura rostit in Catedrala patriarhala.

Intaistatatorul BOR a mai spus ca in aceste vremuri de criza profunda spirituala si materiala, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca anul 2012 sa fie dedicat in Patriarhia Romana Sfantului Maslu si ingrijirii bolnavilor. In prezent, Patriarhia Romana are 430 de centre sociale, in care primesc hrana si ingrijire zeci de mii de persoane, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.