Guvernul a aprobat restaurarea Cazinoului din Constanta cu o investitie de 39,3 milioane de lei. Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de 24 de luni si va fi finantat de la bugetul de stat.

Cazinoul din Constanta reprezinta unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului si ale litoralului.

Cladirea, neglijata ani de zile, se gaseste in prezent intr-o stare avansata de degradare, necesitand lucrari de consolidare si restaurare. Structura de rezistenta prezinta degradari semnificative mai ales in zona subsolului. Prezinta, de asemenea, o foarte puternica deteriorare a elementelor de arhitectura.

In anul 2011, cladirea a fost preluata in administrare de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si s-a transmis in folosinta gratuita Companiei Nationale de Investitii (CNI) pentru realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare. Dupa finalizarea lucrarilor, Cazinoul din Constanta va fi predat pentru administrare Consiliului Local din Constanta si va fi redat circuitului public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.