Termenul pana la care spitalele cu plan de conformare se pot incadra in criteriile de clasificare s-a prelungit cu un an, pana la 31 decembrie 2012.

Un proiect de ordin al Ministerului Sanatatii (MS) prevede prelungirea cu un an a termenului de valabilitate a clasificarii provizorii astfel incat spitalele clasificate in categorii superioare cu plan de conformare sa isi pot rezolva problemele de adaptare. Proiectul vizeaza 117 unitati sanitare.

Acestea au pana termen pana pe 31 decembrie sa rezolve probleme precum asigurarea liniilor de garda, dotarea cu aparatura medicala performanta sau reorganizarea activitatii cu asigurarea de servicii medicale si in alte domenii de specialitate.

Actul normativ mai prevede modificarea criteriilor de clasificare in categoriile I si II a spitalelor clinice aflate in centrele universitare. In situatia in care in aceeasi localitate, pe o raza de 5 km exista o alta unitate medicala care poate sa asigure asistenta medicala continua, spitalele din centrele universitare vor fi exceptate de la asigurarea structurii si liniei de garda aferente pentru 3 specialitati.

Actul normativ mai stipuleaza spitalele vor fi responsabile pentru realizarea activitatii de indrumare si coordonare metodologica, in conformitate cu metodologia aprobata prin ordin al ministrului Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.