Apele plate sunt cele mai sanatoase, pe cand apele puternic mineralizate pot provoca afectiuni renale si biliare, arata o analiza a Asociatiei Nationale a Protectiei Consumatorilor.

Calitatea apelor minerale (plate sau carbogazoase) depinde de continutul reziduului fix, care nu se refera la impuritati, ci la nivelul de saruri minerale. Cele mai bune sunt apele slab mineralizate sau plate, intrucat pot fi consumate nelimitat, relateaza evz.ro.

Apele puternic mineralizate trebuie consumate doar la recomandarea medicului, intrucat pot provoca probleme renale si biliare.

Dintre cele 20 de marci de apa minerala comparate de ANPC, iata cele mai sanatoase si cele mai toxice:

Se recomanda pentru consum nelimitat Hera, Evian, Perrier, Vittel, Stanceni;

Trebuie consumate cu precautie, deoarece sunt puternic mineralizate: Perla Harghitei, Tusnad, Borsec;

Risc de boli renale si cardiovasculare datorita continutului mare de sodiu: Tusnad (243 mg sodiu /l);

Ape cu continut sarac in sodiu: Izvorul Minunilor (1,25mg/l), Hera si Keia (1,46mg/l) Aqua Carpatica (4,34 mg/l), Evian (6,35 mg);

Ape toxice, cu continut mare de nitriti: Buzias.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.