Pe 31 decembrie doar cei care pleaca la munte pot spera sa vada ninsori si pe deasupra doar schiorii vor gasi un strat de zapada pe placul lor doar in cateva locuri.

Vremea la final de an va fi calda pentru aceasta perioada. Cerul va avea innorari temporare ziua in vestul si sud-estul tarii, iar noaptea va fi mai mult noros in majoritatea regiunilor, conform evz.ro. In aceasta perioada locuitorii din regiunile vestice, nordice si centrale pot spera la precipitatii slabe, sub forma de ninsoare.

Bucurestenii vor avea de-a face cu chiciura si lapovita sambata, dar noaptea de Revelion va fi relativ calda cu -4 grade Celsius, relateaza stirileprotv.ro.

Cei care au hotarat sa inceapa anul 2012 de pe malul marii nu sunt cu mult mai norocosi. Se anunta ploi si vant puternic, desi temperaturile vor fi mai mari ca in restul tarii. La Constanta vor fi temperturi de -2 ... 6 grade celsius.

Conform informatiilor publicate pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), stratul de zapada are 36 cm la Balea-Lac, 39 cm la Varful Omu, 20 cm la Sinaia, 12 cm la Fundata si 11 cm la Predeal.

ANM prognozeaza ca stratul se va diminua treptat in viitor ca urmare a temperaturilor pozitive ce se vor inregistra sub 1800 m altitudine. In zonele adapostite si pe vai se mentin acumularile mai insemnate de zapada si placile de vant existente, in special la peste 2000 m unde si temperaturile vor fi permanent negative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.