Treisprezece posturi de radio pirat din Bucuresti si-au incetat activitatea la sfarsitul saptamanii, iar proprietarii echipamentelor vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunilor prevazute de Legea audiovizualului.

Aceasta prevede amenzi penale intre 1.000 RON si 5.000 RON pentru emiterea sau retransmiterea de programe fara licenta audiovizuala, licenta de emisie, autorizatie tehnica de functionare sau autorizatie de retransmisie.

Directorul Directiei Teritoriale Bucuresti din cadrul Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Dana Floricel, a anuntat ca actiunea de saptamana trecuta este doar "inceputul unei noi serii de controale initiate de IGCTI, cu scopul de a-i depista pe cei care utilizeaza ilegal spectrul de frecvente". Ea a precizat ca piratii pot perturba benzile de frecvente folosite in comunicatii pentru coordonarea traficului aerian sau pot perturba comunicatiile guvernamentale, cum ar fi salvarea sau pompierii. Specialistii au identificat in total 19 posturi de radio pirat care emiteau in banda de frecventa cuprinsa intre 87,5-108 MHz, echipamentele a 13 dintre ele fiind confiscate pentru cercetari. Pana in prezent, IGCTI a identificat si anihilat cu sprijinul organelor de politie 32 de posturi de radio pirat in zona Capitalei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.