Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Vasile Astarastoae - directorul UMF Iasi este incompatibil.

Saptamana trecuta, directorul Institutului de Medicina Legala Iasi si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, Vasile Astarastoae, a fost reclamat la parchet de catre Agentia Nationala de Integritate pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Agenția Naționala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic al incompatibilitaților de catre Vasile Astarastoae, rector al Universitații de Medicina și Farmacie "Gr. T. Popa" din Iași, Director al Institutului de Medicina Legala Iași, Presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, presedinte al Colegiului Medicilor din Iasi, presedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Membru in Comisia Superioara de Medicina Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", potrivit MEDIAFAX.

Prin intermediul adresei nr. 123025/G/I.I./29.11.2011 (confirmare de primire din data de 02.12.2011), lui Vasile Astarastoae i-au fost aduse la cunoștința elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informații pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
La data de 16.12.2011, Vasile Astarastoae a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

In urma evaluarilor demarate la data de 24.10.2011, s-au constatat urmatoarele: incepand cu data de 13.01.2011 si pana in prezent, Vasile Astarastoae se afla in stare de incompatibilitate, intrucat exercita, simultan, atat calitatea de Rector al Universitații de Medicina și Farmacie "Gr. T. Popa" din Iași, cat si functiile publice de conducere de Director al Institutului de Medicina Legala Iași, Presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, Presedinte al Colegiului Medicilor din Iasi, Presedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si membru in Comisia Superioara de Medicina Legala din cadrul Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", incalcand, astfel, dispozitiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 - Legea Educatiei Nationale - si prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Citeste si:
Câți ani de pușcărie riscă Lidia Buble în dosarul de luare de mită!...
Câți ani de pușcărie riscă...

In acest caz, Agenția Nationala de Integritate va initia si demersurile prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.