Peste 800 de cazuri de rubeola au fost inregistrate in ultima luna, majoritatea la grupa de varsta 15-19 ani, cele mai multe fiind in judetele Salaj, Bihor, Alba, Harghita, Olt si Cluj.

Numarul total al cazurilor de rubeola din acest an a ajuns la 1.958, in ultima luna fiind inregistrate 820.
Astfel, daca in luna februarie erau inregistrate zece cazuri, numarul acestora a crescut simtitor in ultima parte a anului, ajungand in decembrie in total la 1.958 de cazuri, boala fiind confirmata in 24 de judete si in Bucuresti, conform statisticilor Ministerului Sanatatii, informeaza MEDIAFAX.

Cele mai multe cazuri de rubeola au fost inregistrate in judetele Salaj, Bihor, Alba, Harghita, Olt si Cluj, in Bucuresti fiind confirmate 11 cazuri.

In urma cu o saptamana, Ministerul Sanatatii anunta ca numarul cazurilor de rubeola a crescut anul acesta de aproape trei ori fata de 2010. Astfel, daca in 2010 au fost intregistrate 350 de cazuri de rubeola, anul acesta au fost confirmate 1.064 de cazuri.

  • Numarul cazurilor de rujeola a crescut de aproape 20 de ori in acest an fata de 2010, respectiv de la 193 la 3.270

Cele mai multe cazuri de rujeola au fost inregistrate in judetele din nord-vestul tarii, respectiv in Bihor - 560 de cazuri, Cluj - 462, Maramures - 422, Salaj - 341 si Satu Mare - 319 cazuri.

Principala cauza a imbolnavirilor se datoreaza absentei vaccinarii la grupele de varsta eligibile, cuprinse in calendarul de vaccinare gratuita al Ministerului Sanatatii.

In anul 2010, comunitatile cele mai afectate au fost cele de romi, care au copii nevaccinati. In acest an, infectia s-a extins si la copii nevaccinati din unitatile de invatamant prescolar si scolar.

Directiile de sanatate publica au intervenit in focare, iar pentru stoparea extinderii numarului de imbolnaviri au vaccinat suplimentar persoanele care pana atunci nu au fost imunizate.

Ministerul Sanatatii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare in toate colectivitatile in care exista riscul cresterii numarului de imbolnaviri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.