ANI a stabilit ca secretarul general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor este incompatibil, intrucat a detinut si functia de administrator la o societate comerciala.

In urma evaluarilor demarate la 17 noiembrie 2010, s-a constatat ca Dumitru Stelianide s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 13 decembrie 2008 - 17 iunie 2009, respectiv 17 iunie - 12 noiembrie 2009, intrucat a detinut simultan functiile de secretar general, respectiv, consilier in cadrul Directiei Buget Finante Programe Resurse Umane la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si functia de administrator la SC Coroana regala SRL, incalcand, astfel, prevederile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei cu modificarile si completarile ulterioare.

  • S-au identificat elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor
Potrivit dispozitiilor Legii 161/2003, potrivit carora "functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: (…) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ din sectorul public".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani, informeaza MEDIAFAX.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de trei ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Raportul de evaluare a incompatibilitații poate fi contestat in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.