Politia a declansat cercetari cu privire la imprejurarile in care a fost ucis tigrul scapat marti din Gradina Zoologica din Sibiu.

Politia a luat decizia sa porneasca o ancheta a imprejurarilor care au condus la uciderea tigrului care a provocat ieri panica la Sibiu, deoarece impuscarea animalului s-a facut intr-o situatie neconforma, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a inregistrat o cauza penala in legatura cu acelasi incident petrecut la Sibiu in cursul zilei de marti.

"Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu a fost inregistrata o cauza penala in legatura cu incidentul petrecut la Sibiu in cursul zilei de 13 decembrie 2011, cand un tigru a scapat de la Gradina Zoologica din localitate, iar dupa cateva ore de cautari a fost gasit si impuscat. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirea raspunderii judiciare", precizeaza sursa citata.

Politia verifica daca vanatorul care a ucis animalul, apartinand unei specii protejate, a respectat normele legale. Totodata, va fi verificata administrarea Gradinii Zoologice din Sibiu, respectiv conditiile in care animalul a scapat din cusca. Tigrul ar fi scapat datorita neglijentei unui angajat, care a lasat usa custii intredeschisa in timp ce facea curatenie, moment in care animalul a iesit.

Dupa ce a fugit de la Gradina Zoologica, tigrul s-a refugiat in in Padurea Dumbrava, apoi a ajuns in cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, in apropierea Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

In jurul orei 12.30, tigrul a fost impuscat mortal in padure, intre localitatile Sibiu si Poplaca, de catre vanatorul Marin Valeanu. Vanatorul a afirmat ca s-au facut toate demersurile posibile pentru salvarea animalului, dar, intrucat tigroaica devenise extrem de agresiva, a fost necesara impuscarea ei.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

"S-a facut tot ce era posibil pentru salvarea animalului. Aceasta a fost tot timpul intentia, de a salva animalul, dar dupa ce a fost tranchilizat a devenit extrem de agresiv. S-au tras doua focuri cu tranchilizant, dar ne-a atacat. Eram tot timpul langa medicul veterinar al Gradinii Zoologice si a venit spre noi. Tigroaica era in aer, sarind spre noi, in momentul in care am reusit sa o impusc in gat. Daca nu trageam in momentul acela, era dezastru", a explicat Marin Valeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.