DIICOT a anihilat o grupare de falsificatori de bani care distribuia bancnote false in Bucuresti si in alte 19 judete din toata tara.

In data de 13 decembrie s-au efectuat 16 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat specializat in falsificarea si punerea in circulatie de moneda nationala falsificata, se arata intr-un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala (DIICOT).

Potrivit mediafax.ro, reteaua folosea si postasi pentru a plasa bancnotele falsificate.

Grupul era format din 16 persoane cu varste intre 17 si 41 de ani si era coordonat de invinuitii Bibire Nicusor si Barbu Sebastian. In decursul anului 2011, grupul de falsificatori a pus in circulatie pe teritoriul tarii, inclusiv in Bucuresti, suma de aproximativ 200.000 de lei, in bancnote contrafacute.

Realitatea.net scrie ca bancnotele contrafacute erau plasate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Olt si a altor 16 judete. De asemenea, pe langa postasi, bancnotele erau distribuite prin magazine.

La data de 13 decembrie 2011, Bibire Nicusor a fost prins in flagrant delict pe raza municipiului Bucuresti, in timp ce plasa 160 de bancnote contrafacute, din cupiura de 100 lei.

In urma perchezitiilor, au fost aduse la sediul DIICOT in vederea audierii 11 persoane, fata de care urmeaza a fi dispuse masurile legale. De la domiciliile acuzatilor s-a ridicat aparatura utilizata pentru contrafacerea bancnotelor, iar la una dintre locatii, situata in Sectorul 3 al Capitalei, a fost descoperita o instalatie artizanala pentru producerea si imbutelierea de bauturi alcoolice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.