In 2011 numarul cazurilor de rujeola si de rubeola a crescut de mai multe ori, informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

Daca in 2010 au fost confirmate in toata tara 193 cazuri de imbolnavire cu rujeola, in 2011 numarul acestora a crescut la 3.270 de imbolnaviri.

Cele mai multe cazuri sunt inregistrate in judetele din nord-vestul teritoriului, respectiv in judetele Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramures (422 de cazuri), Salaj (341 cazuri), Satu Mare (319 cazuri).

Si numarul cazurilor de rubeola a crescut anul acesta de aproape 3 ori, fata de anul trecut. Daca in 2010 au fost inregistrate 350 de cazuri de imbolnavire, anul acesta s-au confirmat nu mai putin de 1064 de cazuri.

Romania nu este singura tara europeana unde numarul cazurilor de rubeola si rujeola a crescut. Principala cauza a imbolnavirilor se datoreaza absentei vaccinarii la grupele de varsta eligibile, cuprinse in calendarul de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii.

In anul 2010, comunitatile cele mai afectate au fost cele de rromi care au copii nevaccinati, iar in anul 2011 infectia s-a extins si la copii nevaccinati din unitatile de invatamant prescolar si scolar.

Pentru a imbunatati situatia, cel putin pentru anul 2012, Ministerul Sanatatii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare in toate colectivitatile cu risc de cumul de cazuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.