Copiii romi din retele infractionale, initiati in delincventa in jurul varstei de noua ani.

Copiii romi sunt initiati in delincventa in jurul varstei de noua ani, sustine, intr-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, inspectorul de politie roman Marius Amihalachioaie, venit la Paris sa sprijine activitatea colegilor sai francezi in lupta impotriva infractionalitatii romilor romani.

"Toti folosesc pseudonime, ceea ce face munca foarte complexa. Incercam sa stabilim identitatea fiecaruia, ceea ce ne permite sa identificam familia careia ii apartine, apoi sa refacem reteaua complet si in cele din urma sa stabilim care sunt ramificatiile pana in Romania", a explicat inspectorul roman, informeaza MEDIAFAX.

Amihalachioaiei afirma ca in general aceste familii sunt foarte mari, adeseori cu cate opt copii sau chiar mai multi. "Fiecare celula este extrem de sudata si copiii sunt initiati in delincventa de foarte mici, in jurul varstei de noua ani. Incep prin furturi minore, apoi, cand cresc, trec la alt tip de delincventa care necesita mai multa forta: furtul bobinelor de cupru, de exemplu. In comunitatea roma, 70 la suta dintre familii sunt foarte sarace, iar viata in tabere este adeseori singura lor referinta: cand ii vad pe fratii mai mari furand, fac si ei acelasi lucru in mod natural", explica inspectorul roman.

"Fiecare clan are specialistii lui (in cersetorie agresiva, furt de cupru, furt din buzunare, jaf, furt prin asumarea unei identitati false, n.red.) si cei mai tineri sunt plasati in prima linie", adauga comisarul francez Gilles Beretti intr-un alt articol publicat de Le Parisien.

"In prezent, numaram circa 400 de copii care muncesc la Paris dintr-o populatie totala de 5.000 pana la 8.000 de romi in Ile-de-France. Unii sunt retinuti in fiecare saptamana, iar in cursul lui 2011, 10.000 de cetateni romani au fost arestati la Paris. Am vrea sa urmarim mai mult copiii pe termen lung. De aceea suntem in permanenta legatura cu justitia romana. Dar este complicat: ei nu vor sa paraseasca celula familiala", a continuat Beretti.

In cadrul interviului publicat de Le Parisien, alaturi de alte doua materiale despre cooperarea politieneasca romano-franceza in destructurarea retelelor infractionale de romi la Paris, Amihalachioaie explica si in ce consta munca fiecarei echipe.

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Astfel, francezii sunt cei care strang informatii de pe teren despre locul unde se afla delincventii, tipul de infractiuni comise, despre noii veniti sau alte detalii care permit o ancheta eficienta a colegilor lor romani, a explicat el, adaugand ca aceste grupari sunt foarte mobile, deplasandu-se si in alte tari ca Marea Britanie, Spania sau Italia.

In total, opt ofiteri de politiei au venit de la Bucuresti si 32 de membri ai patrulelor lucreaza exclusiv in destructurarea retelelor de infractori romi in capitala franceza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.