Numarul turistilor straini care vin in Romania a crescut mai mult decat numarul romanilor care pleaca in vacanta in strainatate.

Conform statisticilor eliberate de Institutul National de Statistica, in perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2011, atat sosirile cat si innoptarile in unitatile de cazare au inregistrat cresteri totale (turisti straini si romani) de 15,9%, respectiv 12%, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul trecut.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania in aceeasi perioada au crescut cu 1,8%, insa in octombrie 2011, am avut cu 6,5% mai multi straini care au sosit in Romania, fata de octombrie 2010.

57,4% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania au avut ca origine statele Uniunii Europene. Dintre acestea, cele mai multe sosiri s-au inregistrat din: Ungaria (34,7%), Bulgaria (17,8%), Germania (8,9%), Italia (8,0%), Polonia (6,0%).

In materie de vacante ale romanilor in strainatate, acestea au crescut cu doar 1%. Majoritatea Romanilor (aproximativ 72%) prefera sa plece cu masina in strainatate. Insa in perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2011, transportul aerian a inregistrat cea mai mare crestere in randul mijloacelor de transport – 17%, in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.