Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a luat decizia sa demita conducerea liceului Jean Monnet, dupa finalizarea anchetelor.

"Controlul efectuat a aratat ca relatia nefireasca intre profesor si eleva, indiferent de cat de emancipat este mediul de la Jean Monnet, a fost si rezultatul unor disfunctionalitati grave in conducerea liceului si gestionarea relatiei parinte - scoala. Evident, instanta este cea care va decide asupra naturii acestei relatii. Se vede clar ca, atunci cand conducerea scolii nu isi face datoria, efectele sunt grave", a declarat duminica ministrul Daniel Funeriu, citat de MEDIAFAX.

In afara de demiteri, s-a hotarat de asemenea ca liceul sa se afle sub monitorizarea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti pentru un an.

Tudorita Codreanu, fosta directoare a liceului, a spus ca demiterea este nedreapta si contesta raportul facut de minister. Luni dimineata, zeci de elevi ai liceului din Capitala s-au adunat in curtea institutiei pentru a protesta impotriva deciziei Ministerului Educatiei, relateaza Adevarul.

De cateva luni, Liceul Jean Monnet se afla implicat intr-un scandal sexual. Cazul violului de la Jean Monnet a intrat in vizorul public prima data pe 3 noiembrie, cand o eleva de clasa a XII-a s-a prezentat la Sectia 1 Politie, insotita de parinti, si a depus plangere impotriva unui profesor de sport de 26 de ani, acuzandu-l ca a violat-o, in timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul initial a fost cercetat in libertate, dar in prezent se afla in arest preventiv.

Demiterile de duminica au rezultat in urma anchetei speciale a Corpului de Control al Ministerului Educatiei, inceputa in 21 noiembrie pentru a vedea daca incidentul in urma caruia eleva de 17 ani l-a acuzat pe profesorul de sport ca a violat-o este un caz izolat sau daca regulamentul scolii permite incurajarea unui astfel de comportament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.