Ministerul Sanatatii avertizeaza populatia ca a inceput circulatia virusurilor gripale pe teritoriul Romaniei.

La sfarsit de saptamana au fost identificate primele doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal, conform raportarilor Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile catre Ministerul Sanatatii.

Este vorba despre 2 tinere, insarcinate, care, in prezent, se afla in tratament retroviral, starea de sanatate a acestora fiind una buna. Ministerul sfatuieste toate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire sau nu, sa se vaccineze contra gripei, deoarece este cea mai eficienta metoda de preventie a bolii.

Zilele aceastea a fost finalizata achizitia unui numar de 745 400 doze de vaccin gripal, de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, incepand de saptamana viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipala a populatiei cu risc ridicat de imbolnavitre.

Pana acum au fost vaccinate gratuit peste 200.000 de mii de persoane in urma campaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.