De 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, sa ne amintim ce inseamna pentru noi, simbolurile nationale. Sa ne amintim ce inseamna pentru romani, intonarea imnului "Desteapta-te, romane!".

"Desteapta-te, romane!" este imnul national al Romaniei, oficial din 1990. Un fapt mai putin stiut - pentru o vreme, a fost de asemenea imnul national al Republicii Democratice Moldovenesti (1917 - 1918) si al Republicii Moldova (1991 - 1994). Versurile imnului au fost scrise in iunie 1848 de catre poetul Andrei Muresanu, pornind de la o veche romanta romaneasca pe care a auzit-o de la dascalul Gheorghe Ucenescu, scrie Enciclopedia Romaniei, scrie Garbo.ro.

Andrei Muresanu a fost printre conducatorii Revolutiei de la 1848. El a scris versurile poeziei „Un rasunet” in acea perioada de turbulente politice si de atunci, aceste versuri au devenit un simbol al luptei romanilor pentru eliberare.

Citeste intreaga istoria a imnului national pe Garbo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.