In vara lui 2012 se va circula pe autostrada de la Bucuresti la Constanta.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, miercuri, ca in vara anului viitor se va putea circula pe autostrada de la Bucuresti la Constanta pentru ca lucrarile pe sectoarele Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Murfatlar sunt in grafic.
Anca Boagiu a facut, miercuri, o vizita pe santierul autostrazii, informeaza MEDIAFAX.

"Vestea buna este ca lucrarile pe Cernavoda-Medgidia au inceput, ceea ce inseamna ca decizia pe care am luat-o, aceea de a rezilia contractul cu firma Colas, nu numai ca a fost o decizie foarte buna din punct de vedere financiar pentru ca oferta castigatoare a fost cu 60 de milioane euro mai ieftina, dar iata ca si lucrarile se executa in grafic, iar anul viitor, undeva in vara, vom putea circula pe o cale pe acest tronson, exact asa cum am promis. Evaluand stadiul lucrarilor, acestea se mentin in grafic, iar anul viitor in vara vom putea circula la mare in aproape doua ore de la Bucuresti, am estimat noi, pe intregul tronson, exceptand Cernavoda-Medgidia care va avea doua benzi", a declarat Anca Boagiu.

  • Exista constructori determinati si un guvern care a alocat fonduri pentru aceste investitii.

"Cand ai in fata oameni seriosi, constructori determinati, dar si cand ai in fata un guvern responsabil, care a alocat bani proiectelor de investitii, iata ca se pot realiza lucrurile in Romania si inca o data tuturor carcotasilor pe care ii tot aud vorbind le recomand sa vina si sa vada lucrarile pentru ca atunci pot realiza ca in tara aceasta poti sa vorbesti si bine despre tara ta, nu numai sa critici toata ziua”, a mai afirmat Anca Boagiu.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, a fost organizata o noua licitatie, castigata de consortiul Astaldi – Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia-Constanta.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

  • Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile.

Inainte de a merge pe santierul autostrazii Cernavoda-Medgidia, ministrul Transporturilor a vizitat podul peste ecluza de la Cernavoda, care a fost deschis circulatiei saptamana trecuta. Anca Boagiu s-a declarat multumita ca lucrarile s-au finalizat cu mult inainte de termen. Lucrarile pentru reabilitarea acestui pod au inceput in 10 ianuarie 2011 si au fost finalizate saptamana trecuta, cu 13 luni inainte de termenul initial, care era noiembrie 2013.

Cu o zi in urma, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu va fi finalizata la termenul prevazut, respectiv luna decembrie a acestui an, ci in 2012, iar constructorii vor fi penalizati cu 0,05% pe zi din valoarea contractului pana la incheierea lucrarilor.

Citeste si:
Unde se duc banii Oanei Roman. Vedeta a recunoscut pe ce își...
Unde se duc banii Oanei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.